QUI SOM?

Presidenta:
Secretàri:
Tresorer:
 

Lluïsa Soriano
Quim Buquet
Martí Germà

 

La Coordinadora del Maresme, integrada dins la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, va ser creada el dia dos de juny de 2000 per set entitats totes elles federades. Ja des del seu inici va unir grups de poblacions de del Maresme la majoria dels quals, fins aquell moment, no havien mantingut cap tipus de lligam. En aquests moments el nombre de grups que pertanyen a la coordinadora ja és de dotze.

La Coordinadora es reuneix mensualment; aquestes reunions, a falta d'un lloc fix, es celebren de forma itinerant entre tots els grups que hi tenen un representant. D'aquesta manera tots coneixen les sales i els grups i fins i tot les poblacions dels grups que pertanyen a la Coordinadora.

Cal destacar que uns dels principals objectius ha estat el coneixement entre persones, entitats i pobles amb l'enriquiment cultural i personal per tots els implicats que un fet com aquest comporta. Així com promoure i augmentat la qualitat del teatre amateur a la comarca.

Des del seu inici, ja es va anomenar un president , un vice-president, un secretari i un tresorer qui són els encarregats, juntament amb un representat de cada grup, de tirar endavant les tasques endegades. Així mateix, el president n'és el seu representant a la junta directiva de la Federació.

L'elevat nombre de representacions efectuades durant la temporada per tota la comarca i la llarga tradició en la organització de concursos i mostres que tant identifiquen el Maresme, fa possible compartir la nostra experiència amb els diferents grups d'altres comarques de Catalunya.

D'entre tots els concursos que es fan al Maresme, com ara Premi ciutat de Calella, Vila Pineda de Mar, “Pedracastell” Canet de Mar, Premi Vicenç Bayarri i Miralles de Malgrat, Premi Vila d'Arenys .., mostres: teatre Foment Mataroní, Pineda de Mar .., destaquem com a més antics de Catalunya els de Canet de Mar, Arenys de Mar i Calella.

Com anècdota, a la nostra comarca, tenim uns pastorets centenaris , pastorets a Joventut Artística de Calella des del 1904 i camí del centenari pastorets a la Sala Cabanyes de Mataró des del 1916.

Al Maresme es duu a terme la Mostra Nacional de Teatre Amateur , organitzada per la Federació juntament amb el Centre Cultural Recreatiu de Pineda, des del 2002.

La Federació organitza també la Trobada Nacional de Teatre Amateur de Catalunya, itinerant per les diferents coordinadores. La XIII trobada es va celebrar a Tordera al 2003 i la XXIII a Mataró el 2013.

Cal esmentar també els grups que compten amb una escola de formació teatral amb la intenció de fer arribar el gust pel teatre als més petits i als joves, com A.C.R. Pere Cot de Tordera, el Foment Mataroní, Joventut Artística de Calella, C.C.R. de Pineda de Mar i Centre Moral d'Arenys de Munt.

La Coordinadora ha decidit a terme una sèrie d'actuacions:

1) crear un calendari mensual per tal de donar a conèixer a tothom les seves activitats.

2) fer Roda o Cicle teatral entre els diferents grups de la comarca tot facilitant l'intercanvi.

3) programar cursos de formació teatral a demanda dels grup i les seves necessitats o interessos.

4) organitzar trobades dins la Coordinadora del Maresme.

5) programar sortides conjuntes a les representacions que la Federació proposa.

6) promoure l'assistència dels grups a les representacions que els altres membres de la coordinadora presenten.

7) intercanvi de material, vestuari, obres teatrals i assessorar en resolució de problemes que se'ns presenti en qualsevol muntatge teatral.

No descartem la possibilitat de realitzar un projecte en comú com el que es va dur a terme l'any 2001 “L'Auca del Senyor Esteve” de Santiago Rusiñol, així com la celebració del desè aniversari de la formació de la nostra Coordinadora.

Aquests són, dons, els fonaments de la Coordinadora : donar a conèixer el bo i millor que tots els grups tenen. No és doncs tan sols el fet d'apropar els diferents grups repartits per tot el Maresme, sinó per ajudar-se i compartir tot allò que es realitza dins l'àmbit local aconseguint que formi part de la comarca i de tots els seus habitants

RELACIÓ DELS GRUPS QUE FORMEN LA COORDINADORA

- Associació Cultural i Recreativa Pere Cot - Tordera

- Associació Cultural 9s a Cors & Nous -Cabrils

- Centre Parroquial de Canet - Canet de Mar

- Centre Cultural i Recreatiu - Pineda de Mar

- Col·lectiu de Teatre EPMA - Mataró

- El Centre -Arenys de Munt.

- El Tramvia del Foment Mataroní - Mataró

- Fòrum de Teatre i Cultura - Tordera

- Grup Artístic Carles Xena - Arenys de Mar

- Grup Escènic La Flor de Palma - Teià

- Grup Germanor - Malgrat de Mar

- Grup Kaliu - Malgrat de Mar

- Joventut Artística de Calella - Calella

- Quadre Escènic Patronat - Premià de Mar

- 3 aquaris per 1 peix - Canet de Mar